my name is Siti Nur Fasihah binti Harun..."fasihah, sihah, seha, adeq ", tu sume my nick name..so, free to call me watever u wanna call..^_^~~blog ni sesaje je utk mengisi mse dikala keboringan n meluahkan rase dikala kebuntuan... just a part of my life story...~~

Saturday, December 31, 2011

hello-hello 2012, goodbye2 2011

assalamualaikum w.b.t....


last entry and story for this year 2011.....
so, lets recall all the sweet, sad, happy and other "feelings" of the memory in this year of 2011....
keep all the memories with us...
prepare a new spaces n album for the becoming new year 2012...
reviewing my memory in this year 2011...
>SAD
- herm, biarlah rahsia, let me keep them sengsorang and just keep the memory in the draft entry...

> Happy + Sweet + best
- hoho

kalo yang ni byk.....
bercuti almost 4 bulan kat umah before msok semester ke 2....
preparation utk majlis kawen sepupu...
jaga baby yg comel2...
ke Desaru bersama kwn2 tersayang....
enjoy our life campus...
wlpun assignment kdg2 memeningkan, tp it good for us and our job as the student to finish all the "crazy" assignment....hehe


so, hoping for more sweet memories in this becoming new year.....
Wishing Happy New Year to everyone...


moga tahun 2012 yg bakal menjelma adalah tahun yang terbaek drpd tahun2 yg sebelumnyr....
ade satu azam yg ingin dicapai thun depan...
xley nk ckp or beria2 sgt nk dptkan, coz tkot kecewa lg....haha
so, wat biase2 sudaa...
doakan spy azam yg di ingin kan tu tercapai!!!~~


Thursday, December 29, 2011

Dr Gigi?? fobia nyr...

assalamualikum w.b.t

huhh~~
tkot n ngeri jer ble tringat kejadian ptg td..
al-kisah nyr, ad sorng kwn, ajk g Pusat Kesihatan (PK) kt UTM ni...
dea nk tmpl gigi kate nyr...
so, alang2 pegi baek g check gigi gak...
so, decide utk check and cuci gigi....

so, smpai kt PK, dftr n isi borng ape sume, then tnggu la giliran...
ting tong!!~~ 221
ohh, my number dah dipanggil....

msok2, dentist tu tnye, nk wat ape?
check n cuci gigi..
bhs dentist nyr, scaling and polishing kowt kalo x silap..ekeke
(sy bdk math, bkn bdk gigi...hehe)

ok, process mcm biase...bkk mulut besar2....
b4 Dr tu mulakan keje dea, dea dah ckp dah...
akn rse ngilu n skit sket...
ingt sket2 cm biase jer...
tp,........
aduiihhhhh...
ngilu gler n sakit gler je rase...!!!~~
(cerita kt sini pun, msih rase sakit n ngilu td kt gigi nih)~~
nk je rase pegang tgn Dr tu n ckp, "dah la Dr, stop2...xnk troskan dah...sakit...huhu"
hehe
tp, xkan nk wat cmtu...
nk x nk, thn je la smpai siap...hoho
nseb baek x lme sgt...

pesanan Dr : gne berus gigi yg lembut sket....
baeklah Dr...

herm, ble teringt, rse mcm xnk dah p jmpe Dr gigi...
fobia dgn rase sakit n ngilu td....+_+
xtaw la be rase fobia ni bley hilang...
sebelum2 ni jmpe Dr gigi, xde la seteruk tu rse skit n ngilu nyr...
tp, demi kesihatan, mesti kne wat pemeriksaan gigi kan...
yer la, baeklah...

Saturday, December 24, 2011

sekejap jer...

assalamualaikum w.b.t...

hermm...
dah seminggu jadi mcm ni...
ssh nyr nk dpt idea nk wat assignments...huhu
al maklum la, assignment sume nk kne mengaranr2 ayat....haishh +_=""

so dah 2 jam duk dpn lappy, but still no idea n words cross my mind utk dettlekan assignment, tetibe teringat kt blog yg lme da x di update...byk sgt bnde nk di simpan dlm blog ni, smpai 2 pun x t'cerite jd nyr... ekeke ~~~

so, ape yg sekejap??
semester 2 dah nk habis!!!~~~
huhuhu
sekejap gler je rase sem ni..tup2, dah nk hbs....
mcm xtaw ape sgt pun lg blaja utk sem ni...tbe2, dah smpai kelas yg akhir..haha
x taw la ape jd time sem 2 nie...mcm ntah pape je rase nyr...huhu
rase mcm bru je lagi...tup2, dah nk exam dah...hoho
exam satu hal, assignment lagi byk hal..haha
assignment sepanjang sem yg x hbs2...
siap yg tu, yg laen plak dpat...
COBAAN.....

mood skrg nk je siapkan keje cepat2...bley curi mse sket nk blik umah 2, 3 hari...
tp, kalo mcm ni la gaya nyr, mcm xde ruang je nk balik umah..huhu
papepun, wishing dat i can do my best utk masa yg ade lg 4 this sem..
AJA2!!~~
FIGHTING!!~~

otak, plz b'fungsi dgn sebaik2 nyr..huhu 

Monday, November 28, 2011

:: PEDOMAN ::




Roda waktu tak pernah menunggu
Pergi terus berlalu
Segala dosa segala belenggu
Sesal menikam jiwa kuhiba, terasa
KebesaranMu.. Lantas kutadah, berdoa

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Cahaya rahmatmu menyinar bahagia
Syukur hatiku rasa
Bergetar tubuh kusebut namamu
Yang Maha Esa, Maha Pengasih Penyayang
KurniaanMu lantas kusujud, bersyukur

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah, jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan


Oooooooooooo……

Biarkan pedoman ini
Berkekalan dihati, selamanya
Pengubat jiwa, penyinar bahagia
Inilah kasih yang kita damba

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah
Jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan …

:: assignments mode ::



assalamualaikum w.b.t

hoho

argggghh...dah dekat2 akhir sem ni byk gler keje...
xsuke2 sbb most of the works and assignment kne wat research, bce jurnal, presentation...huhu


kalo keje kire2 ok jugak...
ohh, miss to counting and numbers so much!!!~~

assignments mode all the seconds, minutes, hours, days, weeks, months and years!!~~
aiyokk.... 

ohoho
listsssss of assignmentzzz :'(
EARY yg sentiasa remind me...hehe

n these two "alam maya" pets yg owez accompany me until pagi bute time wat keje....ehehe
okeyh...time to continue ur work cik seha!!~~

Tuesday, November 22, 2011

HARIMAU dihatiku.... =)

assalamualaikum w.b.t
hari ni mau bingkaikan memori indah di UTM mlm td...
21 Nov 2011, boleh dikatakan hari bersejarah utk Malaysia krn berjaya mempertahankan pingat EMAS sukan SEA bg sukan bola sepak.
kemenangan 2 kali berturut2 utk MALAYSIA slps berjaya merangkul pingat emas utk sukan sea musim lpas..
final bola sepak kali ni Malaysia berhadapan dgn pasukan tuan rumah iaitu indonesia..
jadi perlawanan semalam antara Harimau Muda vs Garuda....
so, dah decide ngan kwn2 utk tgok match kt Dewan Sri Iskkandar (DSI) di UTM ni...
dianjurkan oleh pihak MPP UTM, maka kami dpt la tgok match yg bermakna tu ramai2...

-- Sampai lewat --
kick off yg disangka kan bermula 8.45 mlm, rase mcm kick off lg awl la drpd masa yg dijangka kan...
bertolak dr kolej, lps solat isyak, dlm pkol 8.20 mcm tu...
round2 cr parking, then dah terdengar sorakan rmai2 dr DSI...
so, cpt2, melangkah ke DSI...
fuhhh, x kusangak serami begitu students yg pegi tgok kt DSI...msok2 je, level bwh mmg dikosongkan, so kne naek level atas...
smpai jer, adoii, xnmpk skrin pun...nmpk bdk2 laki je yg duk berdiri...
PENUH, FULL gler dewan...
da risau tkot xde tempat duduk...tp berusaha gak menyelit2 dlm lautan pelajar tu, ade la lagi tempat kosong...
kt tangga2 jer...kerusi ade lg yg kosong, tp bkn di koordinat yg best utk tgok match kt skrin...

-- Penyokong Indonesia?? --
so, ktorang pun duduk je la kt tangga td tu...
time tu dah minit ke-8...indonesia dah pun dpt 1 gol..
otot la dgr ade sorakan kuat td...
duk dlm1,2 mnt, teras mcm pelik dgr students yg duk belah kiri ni bercakap...
rupe2nyr, deorng penyokong indonesia; students indon yg study kt sini...
aiyokk, salah side ke duduk nie??
tp, tgok belah kanan, ade je yg mengibarkan JALUR GEMILANG dgn megah nyr...
maka kami alihkan sedikit posisi kami ke kanan...hehe
tp, ade jugak 2 org penyokong indon yg duk btol2 sebelah ktorng...
hahaha
nseb la korang....

-- First Half --
game mmg rancak...
serang menyerang...
defend me'defend'..hehe
mnt 30++ cmtu kowt, pemain malaysia bejersi 6  (Asrarudin)berjaya membolos pintu gol indon...
maka serentak la kami berdiri smbil bersorak...
"YEAAAAHHHHHHH!!!!~~~ =P
smpai hbs ulang tyg sepakn Asra yg hasilkan gol tu bru la ktorng duduk n berhebti bersorak...haha
mmg best gler...
dah mcm tgok kt stadium...
dengan ade bunyi2 mcm kt stadium...dengan ade sorakan semangat...
first half b'akhir dgn Malaysia (1) - Indonesis (1)...

--Second Half --
second half pun byk serangan n cubaan2 yg dekat ngan pintu gol...
tp, x menjadi...
mamt indon sebelah kanan yg 2 org td tu diam jer...
tgok bola ke tgok wayang mas??hehe
tp, dea akn pandang je bdk kecik  ni (sy la =p) bile protes x puas hati player indon maen kasar ngan player malaysia...
ade plak yg player indon ni, asyik sakit kaki jer...tiap kali jatuh, duk gook tmpat yg same jer...
mmg kene la kt mulut ni...
""kluar2 la weyh kalo da skit sgt..."haha
soory mas kt sebelah...nseb la ktorng yg duk sebelah kamu...
wlpun mas duk di bhg yg ramai perempuan, ktorng lg power suara nyr...ahahaha
tp, ade satu mnt tu, indon hasilkan gol...
fuhh dea punyr jerit n sorak kt telinga member malaysia dea, boleh pekak kwn dea tuh...
tp, sebenar nyr x gol pun..
off-side sudaaa...
ktorng plak yg bersorak kembali...wuahaha
then, ktorng siap wat ombak2 lagi...tp setiapkali ktorng wat, ade la dlm 3 row belah kiri ktorng ni yg x bgon...
ye lah, deorng kan penyokong indon....
penyokong indon kt sini mcm nisbah penyokong malaysia kt indonesia sana la...
hbs minit ke 90, msih terikat satu same lg...

--masa tmbhn 30 minit --
sekali lg indon hsilkan gol, tp off-side gak lg....ekeke
malaysia pun same..ade gak skali gol off-side...
ktorng dah bersorak sakan, sekali off-side daaa....hehe
hbs 30 mnt pun, still 1-1 gak...
waa, mmg tough n nice game btol laa...
player pun sume nmpk cm letih...
tp, sgt bangga dengan mereka, coz dpt memperthnkan gol MALAYSIA dr dibolosi indon...hoho

--Penalti--
then, masa penalti..
alamak, dah lpe dah sape sepak msok gol, sape sepak x msok goal..
cme yg taw nyr APEK berjaya selamatkan 2 gol...
malaysia ade satu sepakan x gol..
then sepakan penentu oleh BADDROL BAKHTIAR (capt),
sepakan mencemaskan gak..tp last2...
GOAL!!!!~~~
yeaahhhhh!!!~~
terdiam sudaaa penyokong indon disebelah....
ohoho
bising la DSI tu dgn sorakan ktorang...
berbaloi sgt2......

TERIMA KASIH HARIMAU MUDA!!!~~

HERO -APEK-

HERO KITA!!!
BADDROL BAKHTIAR......

OKS
THANX COACH

penyokong malysia (student) yg berjaya menyelinap msok level bwh utk tgok match ni
semngat btol deorng
ni time sepakan penalti
becoz of my phone camera not so good, so gne jari jemari la nk illustrate balik...hehe

bile dah goal, sume berlari, melompat lintang pukang...
xsempat nk snap da pic coz time i pun tgh bersorak...hehe

DSI 

dgn rumate b4 dpt kluar dr DSI


ni penyokong2 indon...

sebahagian penyokong2...

mula nk kluar dr DSI


ellyn n xana
peace!!!~~

xana, ellyn n seha (me)

lampu yg mmg agk xseptotnyr di off kan awal...huhu

berpusu2 nk keluar dr DSI

TERIMA KASIH HARIMAU MUDA
TERIMA KASIH OKS
PROUD TO BE MALAYSIAN!!!

pics credit to :mynewshub

“MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibubapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia(kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia..”
“Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya” OKS (coach).....

Tuesday, November 15, 2011

rindu serindu rindu nyr.....

asssalamualaikum w.b.t...
waa, berkurun tinggal diari ni..haha
ble dah becuti di kampung, mmg sakan la beraktiviti...hehe

emm, ape yg cik seha rindu sangat ni??
SEMEMANGNYR SY SGT RINDUKAN LIFE + XTVT + KWN2 di UiTM ARAU PERLIS...hoho
rindu sangat2....
wlupun schedule class mcm busy, tp ttp boleh maintainkan kehidupan seharian dgn normal dan terurus...
time kt arau dulu, aktif maen petanque...one of player UiTM arau...tp, biase2 jer...xde la hebat sangat...haha
kt sana dulu, sgt2 boley amalkan gaya hidup sihat coz bley dikatakan tiap2 hari akan turun ke pdg, maen petanque...
tp, bkn petanque je ktorng maen, ktorang bwk raket badminton...maen badminton sementara tunggu giliran nk maen petanque disebabkan x ckup gelanggang n bola...hehe
5.30 ptg biase dah trun untk maen...
stop ble da nk maghrib...then ramai2 akn bergerak ke oren (tmpt mkn) utk minum ptg @ dinner la kot...
fav menu ktorng, TEH TARIK + CUCUQ UDANG / Char kue teow....nyum2...
dlm 7.30 mcm tu, bergerak balik ke rumah n bilik masing2...hoho
rindu, rindu....
ble time kt uma plak, kalo xdak assignments sgt, berkumpul satu bilik (bilik depan ), then mula la bergossiping2...
pompuan....biase laa...hehe
time weekend, kalo kreta mcm kurang bersih, basuh kereta ngan rumate..
n ktorng ske gak travel...kdg p mkn2 kt kuala perlis...
ktorng p penang...ktorng p langkawi...seronok gler....
rindu kamu...hoho
hermm...
byk memori terindah time duk perlis...
rindu ngan housemate tersayang...
rindu ngan celoteh2 team petanque kt padang...
bile lagi bley jumpe korang2 ni...
rindu nk maen petanque...
rinde lecturer2 gak...
RINDU SEMUA...............................


yob, senyum la cket.....hehe






partner 4eva.. kemma....




colek mangga...
lelaki cari buah mangga, kami perempuan sediakan bhn2 utk colek...hehe

Tuesday, November 1, 2011

genap setahun dea pergi...

assalamualaikum w.b.t....

genap setahun pemergian p.cik tersayang...betapa kami rindukannyr....
kalo thun lps, time ni ktorng satu family x berhenti berdoa kpd-NYA moga ayah long cepat sembuh dan pulih spt sedia kala...
tp, DIA lbih sayangkan ayah long kami....dlm pkol 3 pg mcm tu, umi kejutkan dan bgtaw:
"k.ngah, bangon,,tengokkan adik2...ayah long xdop dah...umi nk g hospital ni..."
dingg....
terkedu sekejap rase nyr...
dah pagi sket, siap2 utk ke umah arwah...
one step step in umah ayah long, tetibe rase berat giler dada ni...
rase satu kehilangan...
knp rumah ni tak mcm dulu lagi...tros je jatuh air jernih ke pipi ni...
tp, kuatkan langkah utk melangkah lagi...
2, 3 langkah, nmpak sekujur badan berselimut putih....
mcm x percaye je tgok arwah terbaring kaku...
tros je amek surah yassin ngan kakak duk tepi badan arwah utk sedekahkan yassin...
tp, nk habiskan Bissmillah.... pun sgt susah utk ktorang hbskan...
suara xley nk kluar sbb suara nk nagis jer yg lagi kuat nk kluar dr mulut ni...huhu
tp, ktorng cbe gak sedaya upaya, utk habiskan seberapa byk kali yang mungkin....T_T
herm...
sgt sedih bile teringat balik kenangan bersama arwah p.cik tersayang...
last word yg arwah ckp, time p melawat arwah kt hospital..
bila bisikkan kt telinga arwah,
"ayah long, k.ngah nk balik dah ni"
then arwah replied
"terima kasih k.ngah"
(dgn suara terketar, arwah b'usaha ckp gak wlpn time tu mmg dea mengalami kesukaran utk bercakap)
bile pegi melawat arwah utk esok2 hari nyr, arwah dah xbley bercakap...direhatkan dlm ICU..x sedar...huhu
arwah adalah salah sorang p.cik ktorng yg sgt2 concern on our education...
selalu je tanye ktorng belajar mcm mane...
selalu jer bagi semangat utk ktorng belajar....
macam masih terasa yg arwah masih di dunia nie...
tp, harus terima yang arwah dah pergi utk selama-lama nya...
moga arwah digolongkan dlm hambaNYA yang soleh dan sentiasa dicucuri rahmat......
Al-Fatihah utk arwah Abd. Latep bin Salleh.......

Sunday, October 30, 2011

final Piala Malaysia [TERENGGANU vs n9]

assalammualaikum w.b.t...

29 OCT 2011, jam 8.45 mlm...
bermula la sepak mula antara pasukan negeri tercinta TERENGGANU menentang negeri 9 untuk membawa pulang piala malaysia bg musinm 2011...
seronok, coz ade pluang tengok kt umah bersama family tersayang..^_^
lps solat isyak lbey kurang 8.30 p.m cmtu, sume dah terpacak teduduk kt depan tv utk tgok match final piala malaysia ni. 8.40 p.m pegi kejotkan abah kt bilik utk join same ngan ktorang adik beradik yang laen tgok bola...
(abah letih sgt, 2 yg tertido sementara tunggu waktu isya'...hoho)
bila dah start, kami2 sgt la focus tgok sambil mkn keropok...awal2 lagi n9 dah buatkan ktorng risau ngan percubaan slh sorng player mereka...
habis 45 mnt (first half),masih lagi tiada jaringan dr kedua2 pihak...tp, byk gak percubaan2 yg player2 try n b'jaya m'buatkan ktorng m'jerit ready utk goal....hehehe
then, pas rest 15 minutes, match kembali utk second half time...
pada minute 58 (kowt) ASHAARI SHAMSUDIN berjaya membolos gawang gol n9...
YEAAAAAAAAAAAAA......GOALLLLLLLL!!!~~
terengganu lead 1-0...
maka b'sorak dan menjerit la kami2 semua...n maka melompat dan buat gaya sang penyu (sama mcm gaya ashaari n manaf mamat) jugak la abah n anak dea yg sorang ni...(sape?? saye laaa...ahahahaha) hehe
huhhhh.... mmg cmni la umah ktorng...wlpun p'huni hanya 2 org lelaki, tp bile ade match2 cmni, maka akan b'gegar lbey dr umah yg dipenuhi penghuni lelaki.....hehe
tp, ble dah msok minute 80, mistake from goal keeper Sharbinee Alawi n n9 dpt 1 goal...
simple mistake yg mmg fav sharbinee pnyr mistake...huhu
tp, xley salahkan sharbinee gak...coz, dah byk pluang2 bhy dr pihak lawan dpt diselamatkan oleh beliau...dan tanpa beliau, mgkin team TERENGGANU xkan dapat sampai ke final...
lps 2,3 mnt, n9 berjaya sumbatkan lagi 1 goal...now n9 lead 2-1..
n masa tu da rase dah xde chance nk mng lagi dah coz just tggl beberapa mnt je lagi nk tamat...
"FRITTTT, FRITTTTTTT, FRITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT" maka tamatla perlawnan utk mlm nie...
keputusan berpihak kpd n9 dgn kemenangan 2-1...
huhu
hancur luluh jugak hati ni rase...bru je berangan nk amek gmbr ngan piala malaysia n pemaen2 TERENGGANU mcm thn 2001 yg dulu....
tp, nk wat cmna, bukan rezeki utk tahun ni...
apa2pun;
sekalung tahniah utk team TERENGGANU...walaupun tewas 2-1. kamu2 ttp wira di hati kami...
Hj irfan bakti, ashaari shamsuddin, manaf mamat, hadi yahya, sharbinee alawi, joseph kalang,marxuki yusof, mazlizam, zubir, reeshafiq,nordin,helmi,wan alif, ismail faruqi & sume player2 laen...u guys did GREAT job 4 this season!!~~
tahun2 depan, "KITE TANG BIAR MENANG!!!~~"" ^_^
dengan coach n barisan2 pemain yg sekarang, saya percaya PENYU mampu utk mejulang piala FA n Piala Malaysia lagi....aja2 fighting!!~~ hehe





Wednesday, October 19, 2011

postcards on wall...

assalamualaikum w.b.t....
holla2.... ^_^

last friday p jumpa ngan co-supervisor 4 my project (research 1)...
masok2 bilik Dr, waaaa~~~~ banyak nyr postcard kt dinding bilik Dr...
series teruja gler....postcards yang dr bermacam2 negara...
n mula la berangan, how i wish i can have them too....hoho
mesti dah byk negara yg Dr ni da pegi melancong ni...
ala, dah bertitle Dr., mestilah ber"fulus" mania kan?? hehe
herm..actually, suke jugak tengok n suke jugak nk mengumpul postcard2 nih...
tp, masa n wang nyr x mengizinkan lagi....huhu
insyaALLAH, hope one day i can travel all over the world n dinding kt umah x yah nk cat2 dah...just paste on the postcards...heeee~~










*** thinking, "bley x nk request postcards dr kwn2 n saudara-mara yg belajar kt over-C??"hoho
-- boley la......... =p

Tuesday, October 18, 2011

on/off =p

assalamalaikum w.b.t.....

hihi
nk tergelak bile teringt incident tghari td...haha
alkisah...

around 2.30 p.m, prot trase lapar n tekak teringin nk minum neslo...
pagi x mkn lagi, so 2 in 1 je la.. brek-lunch...hihi (sokmo jer)...hehe
then konon nyr utk m'percepatkan proses (coz kelas ade pkol 4 p.m), b4 p basuh mug spongebob kesayangan, panaskan la dulu air dalam heater...so that, ble dah siap basuh mug kesayangan, msok bilik tros je bley wat neslo n masak bubur segera....
okeyh, heater dah di on kan...
lps dah settle basuh mug, msok bilik, tros amek heater...
n tros tuangkan dlm bks bubur n mug...
bubur tu kne biarkan dulu, bru "beras" tu masak n bley dimakan...

langkah seterusnyr amek neslo 3in1 n tros tuangkan dlm mug yg dah berisi air yg bru dipanaskan...
kacau pnyr pacau, "asal la jadi mcm nie, b'ketol2 mcm wat bkn gne air panas" (kebuntuan)....huhu
dah rase cm plek sgt, terasa la nk sentuh mug tu...
herm, mmg x jadi ape la...langsung x rase panas...
adoii...
tgok2, rpenyr main switch X ON pun...cmno la nk pns air tu...wuahaha~~
adoyai...trok btol la...syok sendiri jer konon ingt air tu dah selamat dipanaskan....haha
cmna la bley x terperasan n x ingt nk on main switch...hoho
nk x nak, panaskan blik air n add on je dlm bekas bubur n mug...
kasi suam2 kuku jer rase...
nseb baek la air yg konon nyr dah dipanaskan tu dah mmg pernah dipanskan dah b4 nih...xde la masak bubur n wat neslo dorect gne ayaq paep...
kalo x, x pasal2 ade yg kene taun....hihi



pengajaran utk hari ini, jgn syok sendiri...pastikan main switch tu on yer b4 masak air...hehe

Monday, October 17, 2011

i wish you here.......


I can be tough

I can be strong
But with you, It's not like that at all

Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it


[refrain]
And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.



I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

[bridge]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here......

Tuesday, October 11, 2011

stop asking me "why?"

hermm...
setiap kali org tnye "knape?", mesti xtaw nk jwb ape...
then, pas pd tu, mesti rase down...

biase nyr org akn tnye, "skrg wat ape?"
then will reply "smbg blaja lagi"
++ "oww, amek corse ape??"
::: "emm, amek pendidikan maths"
++ "pendidikan; knp amek pendidikan (dgn nada mcm merendahkan n x puas hati n plek)"
**mesti t'paku skjp...then mula la explain dgn jwpn yg xtaw la nk jwb nyr cmna....
then, mesti rase down tu akn melekat kat hati ni...
mle la rase nk duk sorang2...rase nak nanges..
n mesti akn t'fikir..."knp, salah ke aku amek pendidikan??"

ade gak yg ckp n mksd nyr mcm, jgn la nk senang2 jer utk dpt gaji tinggi,,,
aduihh...
x pernah t'iker pasal bnde tu...
blja just utk gain knowledge...
n series mmg xtaw syllabus pendidikan maths ni cmna time apply dulu...
n mmg t'gerak hati nk mntk pendidikan...
n krg keyakinan utk amek corse yang laen...
salah ke nk ikut gerak hati sendiri??
letih dah duk ikut ap yg org ckp je b4 ni...
hermm....
='(
"the future is mystery, the past is history, the present yg kite kne hadapi...
dan saya percaya, rezeki tu ade kt mana2..
.insyaALLAH, yg dtg n dpt tu adalah yang terbaik krn kite slalu mntk yang terbaek drpd-NYA...."
:: stop asking me "why", becoz i don't know n can't give the answer....... :

Tuesday, September 27, 2011

Familia @ UTM Skudai,,,,

assalamualaikum w.b.t...

herm..actually tgh sakit kepale pas bce 2,3 jurnal...almaklumla, 4 bulan kowt cuti dr m'bace journal nih...hehe
so, isi masa terluang, mau update diary...
sharing the memory... =)

sejak masuk matrikulasi pahang, UiTM Perlis n now UTM Skudai, mmg xde sorang pun sedara mara yg duk b'dekatan dgn lokasi2 b'kenaan pun....so, kawan2 adalah family yg t'dekat...
Alhamdulillah, masih dipertemukan dgn kwn2 yg best kt UTM nie...so, pape hal deorang la my familia kt sini...hoho

- XANA - NISSA - YANA - NYANA - ELLYN - SHUD(my rumate) - FAIRUZ - EJUD - FAHMIE(now da jd lecturer kt kolej komuniti arau) - AMRIK(yg mkin mendiamkan N m'jauhkan diri) -


senarai nama kt atas adlh my familia kt sini...most of them kenal time kelas leadership time sem lps...
then, ktorng jd lg close ble masing2 jd volunteer utk organise party utk kelas tu...
n Alhamdulillah, sampai skrg ktorng close...owez together2 nk ke mane2 n  bile b'aktivitas...hehe
with fairuz, mek klate comey...=p



ngan rumate, syud...
amek slh angle gmbr ni..lg la rendah
ktorng yg x berape nk tinggi nih...huhu

hoho
sgt b'syukur dpt jmpe ngan kawan2 yg mcm nie....
kalo time degree ritu ade geng PETANQUE n HOUSEMATE n CORSEMATE....
skrng jmpe deorng...b'tambah lagi kawan2....
moga ukhwah yg t'jalin akn kekal utk selama2 nyr...
friendship never die...
^_^

Thursday, September 22, 2011

exhausted!!~~

assalamualaikum w.b.t.....

hermm
hari yang memenatkan....
kelas yg akan memenatkan for evey week...
kelas hari rabu...
computer in maths education....
dlm schedule kelas dhould be on 4.00 p.m - 7.00 p.m....
becoz of waktu asar awal skrng, our lecturer bg masa utk tunaikan kewajipan b4 msok kelas...
so, wktu nyr jd 4.20 p.m - 6.50 p.m...
okeyh, waktu dah dikurangkan dr waktu asal...
tp, just imagine 4.20 p.m - 6.50 p.m non stop class without "take  5" break!!!~~ pheww~~
series, kelas ni mmg sgt memenatkan compare to other classes....
n dlm masa 2 hrs ++ tu, mmg byk bnde sgt yg diajar n kene dgr n absorb..
cm kelas td, satu hari jer dah ad 3 assignment n due date boley dikatakan on da same date jer...
adeyh....
masing2 dah mengeluh dah...x mengeluh pun, ade wat muke jer...hehe
nk wat mcm mana..dah mmg tugas pelajar siapkan tugasan kan??hoho
blik jer dr kelas mmg rase exhausted gler la...
smpai bilik rase mcm nk tdo tros jer...tp solat maghrib nyr blom...
dah settle solat tu, join rumate tgok bola plak...malaysia vs jepun...
mcm nk t'tdo jer tgok bola td...dah la dgn keadaan letih n tv plak 'clear' gler...dah mcm ade 44 org player n 2 biji bola dah kt pdg tu...hahaha

letih2 pun, gatal nk p tgok match bola lagi...hehe
semangat MALAYSIA BOLEH punyer pasal....
MALAYSIA BOLEH.....knp tdk saye??? =p

Monday, September 19, 2011

cinta antara benua....

assalamualaikum w.b.t...


herm, 2,3 hari lps asyik duk layan lagu jer....biaselah, setiap lagu ade cerita nyr yg t'sendiri...hehe
hari ni nk cerite pasal mlm semalam...
kisah cinta antara benua between my friend and her fiancee....
al-kisah nyr, semalam merupakan birthday si fiancee....
my friend nie masih belajar dgn kami di UTM Skudai, n her fiancee plak dh keje dah...
ap yg sy phm, still under training ngan satu syrkt ni...now her fiancee ade kt Netherlands ..
so, my friend ni ajk la ktorng celebrate birthday tunang nyr ramai2...
nk wat surprise gitu...hehe
so, dea belikan kek n jajan2 + air utk celebrate....
ktorng ni follow je laa...bg semangat + support utk kwn ktorng nie...
selepas beberapa puluh minit ktorng try dptkan connection utk skype, last2 dpt jugak kol her fiancee...
ape lagi, ble dah tunang nyr accept call, ktorng pun start nyanyi la ramai2....ehehe
ley tgok kowt prubahan mke her fiancee tu,,,dr mke yg tensi2 (coz byk call yg xley di accept sbb line tenet kt ktorng ni hampeh jer) her fiancee t'senyum lebar smapi ke telinga ble nmpk n dngr ktorang nyanyi wish for his birthday ramai2...ehehe
SWEET gler la deorang berdua nie...duk jauh2 pun still bley celebrate birthday together2...
 tp, yg m'habiskan kek nyr, ktorng laa.....ahahaha



wish them happy n bahagia sokmo smpai ke akhir hayat mereka.....

Cinta Teragung.........

layannnnnnnnnnnn...............



Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

Thursday, September 15, 2011

kisah dongeng....

jum layan lagu stacy... ^_^





Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Wednesday, September 14, 2011

knp diam jer???

assalamualaikum w.b.t.....

hari ni dah hari yg ke-4 duk UTM balik...haishh, lmbt nyr nk cuti sem...hehe
mlm td, pas maghrib, p kular cari barang ngan kwn leadership t'sayang...bcoz of ktorng sume ade kelas 4-7p.m, so ktorng decide p mlm je la p beli barang2 nyr...

sebelum tu, time lunch ade bnde lawak yg t'jadi...pihak UTM ade wat mjlis pelancaran buku adat istiadat ape bnde ntah n majlis jamuan raya...so, ktorng ni semangat la nk p jamuan raya tu...sume dah pkai elok2,b'baju raye sume nyr...time tu da pkol 12 noon ++ r...so, prot pun mmg tgh duk bising mntk mknn kan...
dah settle amek kwn2 yg laen kt kolej masing2, ktorng pun pergi la kt pdg kawad, tmpat majlis tu di adakan...
sampai2 je kt sana, pemandangan putih jer sume...haha
knp??
yer la, yg tnggl nyr hanya kerusi2 yg bwarna putih....dan ade 3, 4 org abang2 yg duk kemas2 kerusi meja jer...ahahak
t'gelak ktorng satu kereta tu...adoiiiii......
standard nyr jamuan raya smpai pkol 3 ptg...ni b4 1 tgh hari pun da kosong.....=D
so, ktorng decide p majlis jamuan raya kt kdai mkn kt luar jer la...jamuan raya b'bayar...wuakaka
pas pd tu, p Jusco utk m'habiskan waktu b4 msok kelas pkol 4 ptg.....

mlm nyr pegi ke angsana utk beli barang...sepanjang dr tgh hari n mlm kluar ngan geng2 tu, favorite soalan yg deorang tanye, "seha, kenapa seha diam jer nie??""
hihi
nk jawab ape yer??
sy ni mmg kecoh ke sblom2 ni??
bkn ke sy mmg pendiam org nyr???heee
ade yg tlg jawabkan "seha homesick lagi tu...."
emm, mgkin jugak la kowt...tp da kluar ngan korang hilang sket rase homesick tu..
kalo btol la sy ni jd diam x same yg seblom nie, sy pun xde jawapan nyr...
kdg2 tu tetibe je rase lost...xtau what, where n who i'm thinking of...huhu
herm...tp sy mmg ske memerhati n dengar je ape yg korng bincangkan...
then nnti gelak kalo bnde tu funny...hehe

hope akan jadi Fasihah Harun  yg normal lps nie...
skrg ni mgkin jasad jer yg kt UTM, tp hati kt umah lagi kowt...hoho

Alhamdulillah...
i'm done my lunch...hehe
(
mkn sorng2 kt bilik, x best...huhu)

Tuesday, September 13, 2011

after 4 months...

assalamualaikum, pembuka bicara...

ohoho
dah lame x mengadu nasib kt diari nih...
now dah msok third day at UTM..
UTM again?? oh no!!! huhu
selepas diberi cti 4 bulan, b'senang lenang kt umah, malas gler nk back to campus as a student again...huhu
tp ape boley buat, have to face the fact!!~~ u're a student and ur duty is study...
"baeklah!!!! "

10 sept 2011 jam 11.45 mlm b'tolak dr dungun ke skudai...suppose bas tu wktu b'tolak nyr pkol 10.45 mlm, tp biase la, time2 nk bkk sem baru nie, bas2 msti b'selirat kt jln raye..n p'jalanan jd lmbat...almost bas express mlm tu ke mana2 shj destinasi nyr dtg lewat sejam...
wlpn lewat, smpai on time gak...pkol 6 pg dah smpai Skudai...series laju gler abg driver bas ni bwk bas mlm tu...risau pun ade...tdo pun, asyik t'jage jer coz mmg sgt2 terase laju nyr...nak2 lagi time kt selekoh...hoho
Alhamdulillah, akhirnyr selamat sampai gak di Skudai... =D

biase la utk first n second day baru tngglkan umah, homesick gler...
ye la, 4 bulan kowt duk b'cuti sakan kt umah ritu...so, asyik t'menung je keje nyr kt bilik...huhu
nk kemas bilik pun xde mood sgt lg...kemas sket2 n yg ptot2 jer dulu.. =_=""

pg tadi bru p selongkar stor kt kolej ni utk amek balik brg2 yg tinggl time cuti ritu...
ptg pkol 4, ade kelas...first class after 4 months b'holiday...
haissh, mls gler n xde mood sgt pun nk p kelas...
member pun cakap cmtu...sume org mood nk b'cuti n raye lagi kowt....
tp, lps 2j lbey cmtu, kelas hbis...
n bru la rase mood nie da berubah...
da boley terima da da ad kt UTM balik...
mcm bru je btol2 sedar diri ni dah ade kt UTM...
bukan mimpi lagi, tp realiti...ahahaha
then, baru la b'semangat sket...

mlm ni, bru semangat sket nk kemas barang2...so, smtara semangat tu x pegi maen jauh2, kemas je la barang2 yg msih dlm bags n boxes lagi...hoho
skrng, lotih uda rase nyr...
need rest n go to sleep.....
sebelom unpack all those stuffs
after
surprise!!~~
deko b'same seha!!~~ ahaha




"okeyh, lpe kan sume hal2 yg sedey2 yer cik seha...insyaALLAH, kalo ade rezeki x kemane...believe that, rezeki tu ade je kt mane2....
moga hari2 esok akan lebey baek dr hari2 yg sebelomnyr...
fasihah, dah msok sem baru nie....semangat, niat n aim mesti baru gak k!!~~ "
-- aja2!!~~ --

Wednesday, August 24, 2011

buntu =(

assalamualaikum w.b.t...

herm...
mlm ni ilang segala mood nk wat keje n nk wat ape2 je la...
counting the days going back to campus...
pening memikirkan pasal fulus mania nih...

minggu ni dpt surat dr JPA...mengecewakan...permohonan biasiswa x b'jaya...
apply PTPTN pun x dpt..apply pinjaman dgn yayasan pun xdpt..
adoii...pening nyr mcm nie...
cmna la nnti nk msok se baru...duet utk yuran dah ade dah...
tp, duit utk belanja harian mcmana??
xkan nk kne mntk ngan parents jer...
kesian plak kt deorng...
rini umi plak smpai demam2 buat keje pnyr pasal...
kalo boley, dah xnk susahkan umi n abah...nk biar deorng rest jer, xyah wat keje2 luar dah...
herm.....ssh nyr la...

Ya Allah, permudahkan la segala urusan ku...murahkan la rezeki ku...

bley mengadu kt sini jer la...kadang2 t'piker gak mcm nk stop je study ni, nk cri keje...
"hati resah"....

Monday, August 22, 2011

sometimes, i miss her...

assalamualikum w.b.t

mlm ni, mlm ke?
tukar2...hehe
pagi2 buta ni teringat kt my old best friend...
n thats why i miss her..becoz the person that i miss a lot is a girl...
dulu, time sekolah menegah rendah, b'kawan dgn sorng girl nie...
dgn size ktong yg lbih krg same "besar" nyr, ktorg mcm serasi jer berkawan...
dr duk meja yg agk b'jauhan, ktorng pindah duk meja sebelah-menyebelah...
then, ktorng akn hias meja same2...
kalo time mak dea nk blik kampung, biase gak tmn dea, tdo kt umah dea...
time tu rase, dea la kwn yg paling best...
dea lah kwn yg paling baik...
ktorng selalu gak la study n discuss psl homework same2...
ktorng  b'saing secara sihat bila ada exam...tp, bese nyr dea la akn menang...hoho
sampai la form 3, hbs PMR ktorng dpt offer ke MRSM...kebetulan dpt MRSM same...dorm je laen2...tp, dorm dea b'hadapan je with my dorm...
lunch, slalu je mkn same2...awal2 duk MRSM, nanges same2 bile rindu kt family kt umah...
dlm 1,2 bln mcm tu, akhirnyr dea wat keputusan nk kluar MRSM...so, tnggl la diri ku tanpa dea di situ....
amek masa dlm seminggu lbey gak nk sesuaikan diri tanpa dea..
wlpun duk kt sekolah laen2, ktorng still keep in touch...
ble cuti, ade je jumpa kt mana2...kalo dea dtg kt umah ngan fmily dea, msti dea akn ajk borak2 kt luar rumah...
lama2, sy perasan dea dah jd mcm laen sket...
tp, cube positivkan diri nie...ble miss kol, xde dpt reply miskol tu...
kalo msg pun, ade yg x di balas...
dtg umah pun, dah xde nk ajk borak kt luar rumah dah...
sedey sgt rase...
ble ade friendster, dea myamar yg konon nyr tu bkn frenzter dea...dea gtaw yg dea ni rumate dea..
tp, mmg dah agk dah tu mmg dea....lme2, dea tkr nme frenzter dea, so mmg frenzter tu dea yg pnyr la
x phm knp dea msti wat cmtu...
then, lame gler lost contact....
one day, rase nk contact blik tnye khabar...suh la dea add FB kalo dea ad FB...
dea kate dea xde FB...
x lame pd tu, still menyamar lg kt FB...ltk nme laen, pic pun bkn gmbr org...
tp, sekali lg hati ni rase tu FB dea...lme2, ade sorng member ni duk comment2 kt wall dea...
dea mcm nk sorokkan identity dea kt FB tu...
then sekali lagi diri i x phm knpe dea msti wat mcm tu....lme2, ltk jugak gmbar nyr...
haishhh!!~~
dea mmg dah berubah....
sometimes, when i see her online by FB, rase rindu sgt nk tnye khabar dea...nk b'celoteh,share2 n gossiping cerite mcm dulu2 lagi...
tp, tkot diri ni x dilayan...
"siapalah aku ini....."

btol la ade sesetengah org ckp, jgn t;lalu sygkan seseorng, kelak kite akn m'benci dea n jgn t'lalu m'benci seseorng, kelak kite mgkin akan suka n syg dea....
sejak lps pd kejadian ni, diri nie selalu je x brape nk confident nk kwn dgn org...jd tkot kalo nk jd t'lalu close ngan others...sometimes, i'll be a silent girl in public....
tp, x sume org same mcm dea...
still memujuk n hope hati nie spy x lg tkot nk b'kawan dgn sesiapa...

Thursday, August 18, 2011

encik mood rajin, sila la datang...

assalamualaikum w.b.t
salam 19 Ramadhan...
tup tap, tup tap esk dah nk b'puasa utk hari yg ke-19...
cepat nyr masa b'lalu....

masa berlalu, tanpa ku menyedari....lalala
hehe

bulan pose dah nk hbs, raye dah nk mucul tibe, pas tu, dah nk kne balik ke UTM balik...
aiyookkk, malas nyr....
risau pun ade...coz proposal utk start wat project next sem, satu ape pun x gerak lagi...adeyh...
dah duk kt umah, wlpun xde la busy mane, tapi, incik mood malas sentiasa mendampingi saye...huhu
bile la nk start wat nie...
at least ade something yg bley ditunjukkan kt lecturer ble bukak sem bru nnti...
da la ngan lecturer pun xde contact langsung...
yer la, nk contact pun nk tnye n discuss psl ape...
satu ape pun x disentuh lagi nie....
haishhh................

 cik seha, risau saje x gne...sila la kamu mendampingi incik mood rajin plak yer...


incik mood rajin, come to me....hohohoho

Friday, August 12, 2011

cukup hanya sekali.....................

assalamualaikum w.b.t...
salam 13 Ramadhan...
Alhamdulillah.....

cukup hanya sekali...
insyaALLAH, diri ini akan lbeh b'hati2 n b'azam xkan mengulangi nyr lagi...

knp??

last 2 days, nk dijadikan cerita, x bgon sahur...heee
elok plak mlm tu, dah lme x jmpe somtam, bile ke bazaar, ade abg jual somtam, tros jer beli...
lps terawih, tnpa hiraukan org laen, ngap somtam tu sorng2...
dah r pds gler...smpai trase pdih usus ni n rse cm nk mletop jer mlt nie...tp, x kesah la...mkn pny mkn hbs la somtam tue...
then pas relax2 jap pas mkn, msok tdo...dlm 4.50 pg t'jaga....p toilet..lps pd tu, kjotkan kakak n adik...
dah kjotkan deorng utk b'sahur, diri ini msok ke bilik n kembali landing baek pnyer ats katil....
san, dgn selamat nyr t'tdo blik....ahaha
bongek btol...
umi yg menyangka diri ni mgkin xley puase, x b'usaha la nk kjotkan ank ke dua dea nie...
phone plak xdak batt....sedar2 jer tgok jam dan 5.50 pg...
da subuh la cik kak oii...erm, x b'sahur la jd nyr...dah la mlm td after terawih x mkn nasi, buke pose plak mkn bubur jer..huhu
pas subuh, perut plak meragam...
"aiyokk mcm nk kne CB jer...mesti gara2 mkn somtam yg pedas gler mlm td nih...huhu"
nseb baek la x melarat sgt...tp dah mkin tgh hari, mkin krg tenaga nyr...
mmg rs out of energy gler....ble dah ptg, org laen sebuk tlg umi prepare wat mknn utk buke pose, diri ni mmpu t'baring n wat2 sebok n menyemak jer kt dapur tu...tlg tgok deorng yg laen wat keje...2 je yg mampu...hehe
ble dah azan maghrib, cepat2 mnum air...disebabkan t'lalu lpr n out of energy, xley nk mkn sgt jd nyr...mkn sket, msok bilik baring....
*lotih*
SOMTAM yg pds gler
selesai solat mghrib, maka t'baringla lg ats sejadah b'sama telekung...konon nyr nk rest lg b4 p terawih kt surau sebelah rumah..
herm, xde mkna nyr..ltk je kpale, lentok tros...bgon x bgon dr tdo, org dah siap terawih n adik msok bilik kjotkan, dea gtaw cousin dtg nk repair PC...
maka, t'lepas la terawih b'jemaah utk satu mlm...huhu

pengajarannyr, sila la bgon sahur yer cik seha...kalo xnk rase out of energy lg di siang hari....
cukup hanya sekali merasai pengalam itu.... =P